IVF No Further a Mystery
IVF No Further a Mystery
Blog Article
Eğer yerleştirme işleminden sonra geride iyi kalitede embriyo veya embriyolar kalmış ise, anne-baba adayının onayı alınarak bu embriyolar ileride kullanılmak üzere dondurulup saklanır.
Embriyo transfer işleminde hasta muayene pozisyonunda yatırılır. Vajina ve rahim ağzı salgıları embriyoların beslendiği, steril kültür sıvıları ile temizlenir. Ardından özel yumuşak kateterler kullanılarak ultrason eşliğinde embriyolar anne rahmine yerleştirilir.
Ultrason takipleri sırasında değerlendirilen bir diğer faktör de rahmin içini döşeyen ve endometrium adı verilen tabakanın yapısı ve kalınlığıdır. Gebelik oluştuğunda endometriuma yerleşeceğinden bunun yapısı son derece önemlidir.
Yumurta hücresinin döllenme için yeterli olgunluğa ulaştığından emin olduktan sonra çatlatma iğnesi uygulanır ve yaklaşık 36 saat sonra laboratuvar ortamında seçilmiş olan kaliteli sperm hücreleri rahim içerisine transfer edilir. Bu uygulama sonucunda gerçekleşen gebelik oranı %15 civarındadır.
Aşılama işlemi ağrılı bir işlem değildir. Standard jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Aşılamada kullanılan kateter çAlright ince olduğu için hasta ağrı, acı duymaz.
Embriyolar iki hücreli aşamadan blastokist aşamasına kadar 2 ile 5. Gün arasında herhangi bir gün transfer edilebilir. Sağlık Bakanlığı yönetmelikler ile 35 yaşından genç hastalarda ve ilk iki tedavi denemesinde bir adet embryo transfer edilmesini belirlemiştir.
İncelenen sperm hücreleri özel tekniklerle bir hazırlık aşamasından geçirilerek aşılamaya hazır hale getirilmektedir. Bu işlem titizlikle uygulanması gereken bir işlemdir ve mutlaka bu alanda uzman Polycystic Ovary Syndrome embriyologlar tarafından yürütülmesi gerekmektedir.
Embriyo transferinin ardından anne adayı ordinary hayatına geri dönebilir. Yapılan araştırmalar transfer sonrası hastanın devamlı yatak istirahatında takip edilmesinin yararsız olduğunu göstermiştir. Bu nedenle anne adayı kendini zorlamadan normal sosyal hayatına geri dönebilir.
Bu aşamada temel hedef yumurtaların uyarılması ve bu sayede çAlright sayıda yumurta elde edilmesidir. Elbette tüp bebek aşamaları arasında en önemli olanlardan biri olduğunu belirtelim. Bu aşamada adetin two. ya da 3.
Kadınların evlenme ve anne olma yaşını ertelemesi nedeniyle gardenımcı üreme tekniklerine son yıllarda ihtiyaç artmıştır. Yardımcı üreme teknikleri dendiğinde aklımıza aşılama ve tüp bebek tedavisi gelir.
Bu aşamadan sonra transferi gerçekleşen embriyoların rahim duvarına sağlıklı bir şekilde tutunması ve gebeliğin başlaması beklenir.
Eğer bu yumurtalar olması gereken büyüklüğe ulaştı ise çatlatmak için bir iğne verilir. Sonrasında ise 24. veya forty eight.saatlerinde ilişki yaşanması gerekir. Bu olaya PCOS da zamanlanmış ilişki deniliyor. Eğer ki bu aşamalardan sonra hamile kalınmadıysa ve erkekte herhangi bir dilemma varsa tedavi yöntemi olarak aşılama tercih ediliyor.
1 yıl düzenli cinsel ilişkiye rağGentlemen gebe kalamayan hastalarda artık kısırlık açısından değerlendirmeler yapılıp tedavi prepareı yapılması lazım. Yardımcı üreme teknikleri advertisementı verdiğimiz bu tedavi yöntemleri içerisinde yumurta takibi yapıp ilişki takvimi vermek yer almaz.
Tüp bebek tedavisinin uygulanabilmesi için öncelikle bireylere çeşitli testler yapılmaktadır. Anne ve baba adaylarının üreme hücrelerinde kalıtsal olarak tüp bebek tedavisinin başarı şansını sıfileıra indirecek bir etken tespit edilemez ise bu olumlu karşılanır ve tedavi süreci başlatılabilir.
Obez hastalarda kilo verilmesi gebelik şansını artworkırır, gebeliğin daha sağlıklı ve sorunsuz geçirilmesine gardenımcı olur.